Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2009

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα

Δήωση του Β. Αποστόλου

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελευσίνα και το χαιρετισμό του στα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας, ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

Η επικοινωνιακού χαρακτήρα επαφές του κ. Πρωθυπουργού δεν απαντούν στο κύριο πρόβλημα της δασοπροστασίας, που είναι η σωστή οργάνωσή της.

Απαραίτητη και σημαντική η συμβολή της αεροπυρόσβεσης όμως το πρόβλημα έγκειται στην πρόκληση των πυρκαγιών και στην αδυναμία οργανωμένης και έγκαιρης επέμβασης και καταστολής.

Αυτά απαιτούν την αλλαγή του μοντέλου δασοπυρόσβεσης, απαιτούν σωστή πρόληψη που σημαίνει ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας με το απαραίτητο υλικοτεχνικό δυναμικό, απαιτούν την ενίσχυση των δυνάμεων επίγειας παρέμβασης και πάνω από όλα, απαιτούν την συστράτευση όλων όσων ασχολούνται με το δασικό οικοσύστημα της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει βιώσει τεράστιες καταστροφές, γι’ αυτό ο κ. Πρωθυπουργός ας μην ξεχνάει ότι οι μεθοδεύσεις της δικής του κυβέρνησης για τη μείωση των δασικού χαρακτήρα εδαφών με τις πράξεις κήρυξης αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων αποτελούν εμπρηστικό μηχανισμό πρώτου μεγέθους.

Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΝ τονίζει ότι οι πολίτες μέσα από την κινηματική τους δράση μπορούν να εμποδίσουν τέτοιου είδους τετελεσμένα γεγονότα.

To Γραφείο Τύπου