Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/07/2009

Για τον προφυλακισθέντα Θ. Ηλιόπουλο

Για τον προφυλακισθέντα Θ. Ηλιόπουλο

Αντιπροσωπία της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας Συνασπισμού και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων σωματείων συναντήθηκαν σήμερα (20/07/09) με τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργού δικαιοσύνης του κ. Νίκου Δένδια, προκειμένου να του θέσουν το αίτημα της αποφυλάκισης του Θοδωρή Ηλιόπουλου, τελευταίου κρατούμενου για τα γεγονότα της εξέργερσης του Δεκέμβρη, προφυλακισμένου από τις 22/12/08 και απεργού πείνας από τις 10/07/09.  Ο εκπρόσωπος του Υπουργού δεσμεύτηκε πως θα δώσει απάντηση  στο αίτημα, σε διάστημα τριων ημερών.

Είναι πράγματι προκλητικό ένας νέος άνθρωπος να προφυλακίζεται και επί της ουσίας να εξαναγκάζεται  σε αναστολή της ζωής του για 7 μήνες και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών η κράτησή του να παρατείνεται σε άλλους 6, με την κατηγορία της «μη μεταμέλειας και της επικινδυνότητας για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια», χωρίς να έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση εναντίον του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μοναδικό τεκμήριο ενοχής του αποτελούν οι αντιφατικές μεταξύ τους, μαρτυρίες δυο αστυνομικών.

Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας: το δικαστικό σύστημα που εξαντλεί την αυστηρότητά του στο πρόσωπο ενός αθώου, είναι το ίδιο που με τη διαφθορά και την ατιμωρησία δραστών σοβαρών αντικοινωνικών εγκλημάτων δημιουργεί στην κοινωνία την αίσθηση μιας γενικευμένης παράλυσης των δημοκρατικών θεσμών.

Καλούμε όλους τους φορείς της νεολαίας και των εργαζομένων να δυναμώσουν το κίνημα αλληλεγγύης στο Θ.Ηλιόπουλο και να συμμετάσχουν  στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή που διοργανώνει η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης» την Τρίτη 21/7 και ώρα 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Τμήμα Δικαιωμάτων