Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/07/2009

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υποκατάστημα ΙΚΑ Περιστερίου

Ανακοίνωση του τμήματος υγείας του ΣΥΝ

Ο κ. πρωθυπουργός κατά την επίσκεψη του στο υποκατάστημα ΙΚΑ Περιστερίου έδειξε για μια ακόμα φορά πως ούτε γνωρίζει ούτε έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα του κλάδου υγείας  του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας.

Οι τεράστιες αναμονές για ραντεβού σε γιατρούς, η εξοργιστική καθυστέρηση για την παράδοση αποτελεσμάτων στις εργαστηριακές εξετάσεις ,οι σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό  οδηγούν τους ασφαλισμένους στην απόγνωση και στην αναγκαστική καταφυγή σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Την ίδια στιγμή το ΙΚΑ έχει γίνει δοκιμαστήριο των απαράδεκτων επισφαλών εργασιακών σχέσεων για μεγάλο αριθμό εργαζόμενων στις υπηρεσίες υγείας του και μένουν ανεπίλυτα χρονίζοντα προβλήματα ιατρικού και νοσηλευτικού-παραιατρικού προσωπικού.

Ο πολυδιαφημιζόμενος διαχωρισμός του κλάδου υγείας δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα αν δεν υπηρετήσει μια ουσιαστική αλλαγή στις πολιτικές υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αν δεν συνοδευτεί από γενναία ενίσχυση των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

Εν όψει της φθινοπωρινής περιόδου και λόγω της ουσιαστικής ανυπαρξίας σύγχρονων δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας απαιτείται άμεση οργάνωση των υπηρεσιών υγείας του ΙΚΑ για την αντιμετώπιση της επερχόμενης πανδημίας της νέας γρίπης.

To Γραφείο Τύπου