Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/01/2005

Για την απεργία των Τραπεζοϋπαλλήλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει στις πλάτες των τραπεζοϋπαλλήλων, των ασφαλιστικών ταμείων τους και του ΙΚΑ το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί στις Τράπεζες από την υποχρέωσή τους να εμφανίσουν στους προϋπολογισμούς τους τις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων τους λόγω της ένταξής τους στα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Επίσης η κυβέρνηση αξιοποιεί το ασφαλιστικό των τραπεζών, για να ανοίξει την «κερκόπορτα» για γενικότερες δυσμενείς αλλαγές σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλισμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί ριζικά με αυτές τις επιλογές και θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις των Τραπεζοϋπαλλήλων, που έχουν ως στόχο να τις αποτρέψουν και να προωθήσουν λύσεις στο ασφαλιστικό τους, με διασφάλιση της κάλυψης από τους Τραπεζίτες των συμφωνημένων υποχρεώσεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση.

Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και στο κοινωνικό και στο πολιτικό πεδίο, εφόσον επιμείνει στην προώθηση των νεοφιλελεύθερων σχεδίων της για δυσμενείς για τους ασφαλισμένους αλλαγές στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

To Γραφείο Τύπου