Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/07/2006

Σχετικά με το σχέδιο νόμου περί αιγιαλών που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση

Ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ 98.3 (Στ. Κασιμάτη), δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου περί αιγιαλών που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση:

Επιχειρείται η νομιμοποίηση της ασυδοσίας και της αυθαιρεσίας. Αποτελεί πολιτική υποταγή, σε μια κοινωνία που την νέμονται μικροσυμφέροντα και στην οποία διαμορφώνονται πολίτες απαθείς ή και εχθρικοί με τον περιβάλλον.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να "κλείνει το μάτι" επίσης στα μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα που προσδοκούν από την αναθεώρηση του Συντάγματος και από τις τακτοποιήσεις για την εκμετάλλευση των παραλιών να τροφοδοτήσουν έναν νέο κύκλο κερδοσκοπίας. Ταυτόχρονα, όμως, τροφοδοτείται ένας νέος κύκλος καταστροφής του περιβάλλοντος που συνδυάζεται με την άκρατη εμπορευματοποίηση και με δυσβάστακτα οικονομικά βάρη που λειτουργούν αποτρεπτικά για την πλειοψηφία των πολιτών για την πρόσβαση στις ακτές και τη στοιχειώδη ψυχαγωγία τους.

Είναι ιδιαίτερα προκλητική η διάταξη που αφήνει τον ορισμό της παραλίας σε τοπικά και ανεξέλεγκτα κριτήρια και σε συγκυρίες που θα αποτελέσουν νέο ευνοϊκό πεδίο για οικονομικές διαπλοκές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου