Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/07/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του ΣΥΝ, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στους Αγ.Αποστόλους, στα Χανιά

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του ΣΥΝ, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στους Αγ.Αποστόλους, στα Χανιά, όπου και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς για να συζητήσει για τα προβλήματα της περιοχής.

Κατά την περιοδεία του σημείωσε, ότι περιοχές όπως οι ʼγιοι Απόστολοι "δεν θα πρέπει να κατασπαραχθούν από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συμφέροντα" και χαρακτήρισε την Εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ως "πέμπτη φάλαγγα του μεγάλου κεφαλαίου, που αντί να προστατεύει τη δυνατότητα να αξιοποιούν όλοι οι πολίτες το φυσικό περιβάλλον, έχει γίνει ένας μηχανισμός προκειμένου αυτό το περιβάλλον να εκποιείται και να παραδίδεται σε μεγάλες οικονομικές μονάδες". Σημείωσε τέλος, την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχολίασε τα εξής:

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΝ για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την κρίση στο Λίβανο:

"Ο ΣΥΝ έχει ζητήσει, με προσωπική μου επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Λίβανο.

Καλώ τον πρωθυπουργό να απαντήσει θετικά στην πρόταση του ΣΥΝ ώστε να υπάρξει μια ανάδειξη των υποχρεώσεων αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας μας σε θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, αλλά και από τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να προβάλει εναλλακτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες ώστε τη στιγμή που χρειαζόμαστε για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό την στήριξη πολλών χωρών και μουσουλμανικών και Αραβικών να μπορούμε σήμερα με την συμπεριφορά μας να την διεκδικήσουμε"

Σχετικά με τη Διάσκεψη της Ρώμης για το Λίβανο

"Είχαμε προειδοποιήσει πώς ήταν μια διάσκεψη μαϊμού.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε με τις εξελίξεις στη Ρώμη. Ήταν μια διάσκεψη που συγκλήθηκε από την κα Ράις, από τις ΗΠΑ, ήταν μια διάσκεψη που έγινε ως πρόσχημα για την παράταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ και της οποίας το ανακοινωθέν δεν δέχεται το έμμεσο αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός".

Για την παρουσία στελεχών του κόμματος "Ευρωπαϊκής Αριστεράς" στην περιοχή του Λιβάνου:

"Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα το οποίο, μαζί με το αδιέξοδο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση και να οδηγηθούμε στην αναζήτηση μιας οριστικής λύσης στο Μεσανατολικό, που σημαίνει ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος και υποχώρηση του Ισραήλ στα προ του 1967 σύνορα".

Για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας

"Η κυβέρνηση είναι όπως ακριβώς το ποντίκι μέσα στη φάκα, δηλαδή έχει εγκλωβισθεί μέσα στην αδιέξοδη πολιτική των εκποιήσεων. Εμείς, επιμένουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει τα χέρια της όχι μόνο από τον αιγιαλό, όχι μόνο από το δημόσιο πανεπιστήμιο, αλλά κι από όλες τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις, όπως είναι η Εμπορική που μπορούν να παίξουν αναπτυξιακό σημαντικό ρόλο".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου