Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/07/2006

Ο Π.Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στη φορολογία στα τσιγάρα και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση αντί να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα ανακούφισης των πλατιών λαϊκών στρωμάτων από την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και το γενικευμένο κύμα ακρίβειας, κλιμακώνει τα μέτρα φοροεπιδρομής.

Οι θερινές αυξήσεις της φορολογίας στα τσιγάρα και στα τέλη κινητής τηλεφωνίας, μετά και την πρόσφατη αύξηση της φορολογίας των καυσίμων, επιφέρουν βαρύτατα πλήγματα στα λαϊκά εισοδήματα. Όλα δείχνουν ότι ακολουθούν θερινές αυξήσεις "φωτιά" στο ηλεκτρικό ρεύμα, στις συγκοινωνίες και άλλες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Οι δήθεν "παροχές" που προτίθεται να εξαγγείλει ο κ. Καραμανλής στη ΔΕΘ, θα έχουν πληρωθεί και με το παραπάνω από την τσέπη του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντιγράφοντας τις πλέον αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, εξελίσσεται σε κυβέρνηση της ανεξέλεγκτης ακρίβειας, της σκληρής μονομερούς λιτότητας, της φορολογικής ασυλίας για το μεγάλο κεφάλαιο και των φοροεπιδρομών σε βάρος του ελληνικού λαού.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου