Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/07/2009

Με αφορμή τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Κοζάνη και στην Κατερίνη

Δήλωση Δ. Στρατούλη

Με αφορμή τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην Κοζάνη και στην Κατερίνη, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των δύο εργαζόμενων που έχασαν τη ζωή τους στα εργατικά ατυχήματα στην Κοζάνη και στην Κατερίνη, καθώς και τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους δεκάδες τραυματίες συναδέλφους τους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ας πάψει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα και να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες της, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αφού πολλές επιχειρήσεις λειτουργούν ανεξέλεγκτα και αυθαίρετα στους χώρους εργασίας τους παραβιάζοντας ωμά την εργατική νομοθεσία, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κυρίως τους θεσμοθετημένους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, γιατί οι αρμόδιες ελεγκτικές κρατικές υπηρεσίες είτε είναι ανύπαρκτες είτε έχουν σοβαρές ελλείψεις μέσων και προσωπικού είτε είναι διαβρωμένες από τους μηχανισμούς των εργοδοτών.

Οι αρμόδιες αρχές και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αναζητήσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους των εργατικών ατυχημάτων και να καταλογίσουν τις ευθύνες σε όσους τις έχουν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει άμεσα τις επιθεωρήσεις εργασίας για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στους χώρους εργασίας και για την προστασία των δικαιωμάτων αλλά και της ζωής των εργαζομένων.

 

To Γραφείο Τύπου