Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/07/2009

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Έγινε ενημέρωση για τον προγραμματισμό των πολιτικών παρεμβάσεων και της γενικότερης στήριξης του κόμματος στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και των υπόλοιπων φορέων στη ΔΕΘ. Στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών θα είναι τα αδιέξοδα των εργαζομένων και της νεολαίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
  2. Έγινε ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αξιολογήθηκαν αυτές με βάση το ευρύτερο πλαίσιο ανακατατάξεων στην περιοχή (νέα δομή του ΝΑΤΟ, σχέσεις Κύπρου – Τουρκίας κλπ) και αποφασίστηκε να ζητηθεί πλήρης ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών για τα τεκταινόμενα στην περιοχή και για τη στάση της κυβέρνησης σε αυτήν την περίοδο.
  3. Αξιολογήθηκε η κατάσταση γύρω από την εξάπλωση της γρίπης και αποφασίστηκαν συναντήσεις με τους σχετικούς επιστημονικούς φορείς, τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.
  4. Έγινε ενημέρωση σχετικά με τη δουλειά της επιτροπής προγράμματος στην πορεία προς το Διαρκές Συνέδριο, καθώς και για μια σειρά πρακτικών θεμάτων.
  5. Συζητήθηκε η συμβολή του ΣΥΝ στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση των παρακάτω αξόνων: α) την αποφασιστικότητα του ΣΥΝ να ενισχύσει την κοινή πορεία των δυνάμεων της αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας και του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ, β) την επίγνωση της πρώτης ευθύνης του ΣΥΝ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και την επιτυχημένη πορεία του στο επόμενο διάστημα, γ) την προσήλωση του ΣΥΝ στη δημοκρατική εμβάθυνση της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και στην ικανότητά του να προσελκύει αριστερούς και αριστερές που θέλουν να προσφέρουν στην κοινή μας προσπάθεια και δ) στον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην αποτελεσματική παρουσία και καταλυτική στήριξή του στους αγώνες σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα το επόμενο διάστημα.

To Γραφείο Τύπου