Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/07/2009

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στα μπλόκα των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας

Οι ροδακινοπαραγωγοί δυστυχώς ακόμη ταλαιπωρούνται για να βρούνε το δίκιο τους. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχουν απαντήσει αν θα δώσουν οριστικά τέλος στην αγωνία των παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου που δεν μπορούν να το πουλήσουν λόγω της μη απορρόφησης του από τις κομποστοβιομηχανίες. Οι αγρότες για να αποσύρουν τα τρακτέρ από τους δρόμους ζητούν από τον υπουργό κ. Χατζηγάκη να διασφαλίσει 0,26 ευρώ/κιλό ώστε να καλύψουν το κόστος παραγωγής, από  τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Κατσαρό να κάνει άμεση αναγγελία για τις κατεστραμμένες παραγωγές ώστε να αποζημιωθούν στο 100% με εξατομίκευση των ζημιών και από τις βιομηχανίες μεταποίησης συμπύρηνου ροδάκινου να δεσμευτούν ότι θα τους πληρώσουν μέχρι 30/11/09.

Στην Πέλλα οι αγρότες, οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, βρίσκονται στους δρόμους. Το μπλόκο μετά τα Γιαννιτσά επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλή την βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου υπεύθυνης της Κ.Ο. για θέματα αγροτικής πολιτικής.

Η βουλευτής μιλώντας στους παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου τόνισε:

«Η κυβέρνηση ενώ εδώ και μήνες γνωρίζει το πρόβλημα δεν έκανε τίποτε εγκαίρως ώστε σήμερα να μην βρίσκεστε στους δρόμους, αλλά στα χωράφια σας. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα δώσουν 0,18 ευρώ οι βιομηχανίες και 0,4-0,5 ευρώ από το ΛΑΕΚ. Θέλει να σας βάλει δηλαδή σε ευθεία αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, αφού το ΛΑΕΚ είναι ειδικός λογαριασμός για κατάρτιση των προηγούμενων και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλη χρήση, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει το χαμένο σας εισόδημα μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι αγρότες και οι εργαζόμενοι είναι κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε, αλλά βρίσκονται κάτω από την ίδια οικονομική πίεση λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής. Όπως βρέθηκαν χρήματα για τη στήριξη των τραπεζών να βρουν και για τους ροδακινοπαραγωγούς. Είναι επιτακτική ανάγκη η χάραξη εθνικής αγροτικής πολιτικής κάτι που οι κυβερνήσεις της ΝΔ. και του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πράξει μέχρι τώρα και έτσι σήμερα βιώνεται τα αποτελέσματα της απαξίωσης.  Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα σας και παλεύει για τα δίκαια αιτήματά σας, ώστε να παραμείνετε στο παραγωγικό επάγγελμα με αξιοπρέπεια και η ελληνική ύπαιθρος να μην ερημώσει.»

To Γραφείο Τύπου