Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/07/2006

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ υπεύθυνος για θέματα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, σχετικά με την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι σημερινές, στην καρδιά του καλοκαιριού, υπέρογκες αυξήσεις στο πάγιο και τα τιμολόγια της ΔΕΗ, μετά και την πρόσφατη φοροεπιδρομή, προκαλούν οργή και αγανάκτηση στα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αντί η κυβέρνηση να λάβει μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων από την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και το γενικότερο κλίμα ακρίβειας, λαμβάνει συνεχώς μέτρα αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων, την ώρα μάλιστα που εφαρμόζει σκληρή μονόπλευρη λιτότητα με αυξήσεις κάτω του πληθωρισμού για μισθούς και συντάξεις.

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τα αυξημένα πάγια και τιμολόγια ηλεκτρικού, με τα αυξημένα δημοτικά και άλλα τέλη, και την υπέρογκη εισφορά για την ΕΡΤ, κοστίζουν, πλέον, "ο κούκος αηδόνι" για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξελίσσεται σε κυβέρνηση ακρίβειας, φοροεπιδρομής για τους πολλούς και φορολογικής ασυλίας για το μεγάλο κεφάλαιο.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου