Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/07/2009

Απάντηση του υπεύθυνου επιτρόπου για θέματα περιβάλλοντος κ. Δήμα, στην τελευταία ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη την Ευρωβουλή με θέμα: «Δημιουργία μονάδας δεματοποίησης και αποθήκευσης αστικών αποβλήτων στο Δήμο Τρίπολης» (26.6.2009)

Η Επιτροπή έχει ήδη λάβει καταγγελία όσον αφορά τον προαναφερόμενο σταθμό συσκευασίας και αποθήκευσης αποβλήτων στο δήμο Τρίπολης και αίτημα από το Κοινοβούλιο (0034/2009).

Με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν στην Επιτροπή, κατά τα φαινόμενα δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση από τις ελληνικές αρχές όσον αφορά την έγκριση του προαναφερόμενου σταθμού και δεν έχει ακόμη κινηθεί η διαδικασία μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ως εκ τούτου, το έργο είναι ακόμη στη φάση της προετοιμασίας και μόνον όταν γίνει οριστική η απόφαση των ελληνικών αρχών θα είναι σε θέση η Επιτροπή να εκτιμήσει το έργο υπό το πρίσμα της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας.

Η προτεινόμενη μέθοδος συσκευασίας και προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων θα οφείλει, μεταξύ άλλων, να συνάδει με τις διατάξεις της οδηγίας πλαισίου για τα απόβλητα  και, κατά περίπτωση, της οδηγίας για την υγειονομική ταφή αποβλήτων

To Γραφείο Τύπου