Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/07/2009

Δήλωση Θ. Λεβέντη για την επελαύνουσα πανδημία γρίπης

Συνεδρίασε σήμερα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων, με την επελαύνουσα πανδημία γρίπης. Τις προτάσεις και τα συμπεράσματα παρουσίασε δημόσια ο Θανάσης Λεβέντης, υπεύθυνος για θέματα υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η επελαύνουσα πανδημία της γρίπης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα προστασίας της δημόσιας υγείας στο σύνολό της, αλλά και του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Το πρόβλημα αφορά την παγκόσμια κοινότητα, ιδιαίτερα όμως τη χώρα μας, όπου υπάρχουν σοβαρά κενά στη στελέχωση με ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό των υγειονομικών της μονάδων, αλλά και από την υποτυπώδη ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας-ενημέρωση πρόληψη, πρωτοβάθμια περίθαλψη, κέντρα υγείας αστικού τύπου κ.ο.κ.

Το Υπουργείο Υγείας και όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να βρίσκονται, χωρίς επανάπαυση σε διαρκή ετοιμότητα. Πρέπει να εξασφαλίσουν υπεύθυνη και διαρκή ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα πρόληψης και πλήρη επάρκεια μέσων, φαρμακευτικών και άλλων, αλλά και υπηρεσιών υγείας για τους τυχόν νοσούντες.

Πρέπει να εξασφαλίσει έγκαιρα και σε πλήρη επάρκεια τα αναγκαία εμβόλια, μόλις είναι διαθέσιμα, αλλά και όλα τα άλλα απαραίτητα φαρμακευτικά και υλικά μέσα.

Περιττό να τονίσουμε την ανάγκη  της άμεσης λειτουργίας ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες των 150 και πλέον ετοίμων υλικών ΜΕΘ που παραμένουν σε (ουσιαστική αχρηστία από έλλειψη προσωπικού.Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που συνεδριάζει αύριο παρουσία του Υπουργού Υγείας ύστερα από αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει επίσης να είναι σε διαρκή ετοιμότητα για ό,τι ήθελε απαιτηθεί ακόμη και στην περίοδο που τα Θερινά Τμήματα της Βουλής δεν λειτουργούν».

To Γραφείο Τύπου