Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/07/2009

Γιά ένα σύγχρονο, ενιαίο, αναβαθμισμένο δημόσιο ΟΣΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΡΟΞΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με μεγάλη ομάδα συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, περιόδευσαν  σήμερα το πρωί στον Σταθμό Λαρίσης και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους εργαζόμενους και τους επιβάτες του ΟΣΕ.

Μετά την περιοδεία ο  Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Τερζόγλου, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΕ, έκαναν στα τηλεοπτικά μέσα στις ακόλουθες δηλώσεις:

Π.Λαφαζάνης: Είμαστε εδώ σήμερα για να καταγγείλουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις επιλογές της κυβέρνησης για κατασυκοφάντηση, κατακερματισμό και απαξίωση του ΟΣΕ, με στόχο την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των φιλέτων του.

Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε την άγρια περικοπή δρομολογίων του ΟΣΕ και την απαράδεκτη και ανάλγητη αύξηση των εισιτηρίων του, η οποία ξεκινά με 33% τον Αύγουστο για να φτάσει στον υπερδιπλασιασμό τους.

Είμαστε εδώ, επίσης, για να αποδοκιμάσουμε το νέο εργασιακό μεσαίωνα που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων με το πρωτοφανές καθεστώς της «μισθωτής εφεδρείας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ανάγκη ενός σύγχρονου, ενιαίου, αναβαθμισμένου, δημόσιου ΟΣΕ, ο οποίος απαλλαγμένος από τις πρακτικές της φαύλης, αδιαφανούς και πελατειακής διαχείρισης, θα παίξει ένα νέο μεγάλο αναπτυξιακό, κοινωνικό και οικολογικό ρόλο στη χώρα.

Π.Τερζόγλου: Οι σιδηροδρομικοί αντιδρούν στο ψευδεπίγραφο πρόγραμμα ανασυγκρότησης του ΟΣΕ που προβλέπει διάλυση της επιχείρησης, αύξηση των εισιτηρίων, ακόμα και κατά 100%, μείωση των δρομολογίων 40-70%, ξεπούλημα των φιλέτων (προαστιακός, εμπορευματικά κέντρα, ακίνητη περιουσία) του ΟΣΕ. Αντιδρούν επίσης ομόφωνα στην απόλυση 3.000 σιδηροδρομικών μέσω του προγράμματος μισθωτής εφεδρείας, το οποίο ουσιαστικά καταδικάζει την επιχείρηση σε κλείσιμο και αυξάνει την ανεργία. Οι σιδηροδρομικοί βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την τελική αποτροπή του σχεδίου διάλυσης του ΟΣΕ.

To Γραφείο Τύπου