Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/01/2005

Επίσκεψη Ευ.Αποστόλου στη Λαμία

Πολιτική και οργανωτική εξόρμηση του Συνασπισμού5

Στα πλαίσια της πολιτικής και οργανωτικής εξόρμησης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ επισκέφθηκε σήμερα 28/1 τη Λαμία, έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο υπεύθυνος του κόμματος για τα θέματα Αυτοδιοίκησης κα Περιφερειακής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η έναρξη της προετοιμασίας του ΣΥΝ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 και η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Μετά από επαφές με στελέχη και φίλους του ΣΥΝ που ασχολούνται με τα αναπτυξιακά θέματα της περιφέρειας και δραστηριοποιούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικού Αυτοδιοικητικού-Αναπτυξιακού Οργάνου που θα προχωρήσει στη διεύρυνση και ίδρυση τοπικών αυτοδιοικητικών κινήσεων και πρωτοβουλιών καθώς και στην ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Στην ομιλία του το βράδυ στη συνεστίαση των μελών και φίλων του ΣΥΝ Φθιώτιδας ο Ευάγγελος Αποστόλου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Τόσο η Κυβέρνηση όσο και το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να αφουγκραστούν την αγωνία της επαρχίας, την αγωνία του αγροτικού κόσμου να μείνει στις ρίζες του και να χαρακτηρίσουν την ερχόμενη δεκαετία ως δεκαετία της υπαίθρου.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι περιφερειακή ανάπτυξη χωρίς αντιστροφή των πόρων-κοινοτικών και εθνικών- υπέρ της περιφέρειας δεν μπορεί να γίνει. Γι΄αυτό στα πλαίσια της νέας οργάνωσης και πολιτικής εξόρμησης θα δώσει μεγάλη σημασία στην ανασυγκρότηση της υπαίθρου με συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις».

Το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου