Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/08/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Συνήγορο του Πολίτη

Με τον Συνήγορο του Πολίτη κ. Γ. Καμίνη, συναντήθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέκος Αλαβάνος, και ο Πάνος Τριγάζη, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, με αφορμή την ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, την οποία και του επέδωσε.

Μετά τη συνάντηση ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

"Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον καθηγητή κ. Γ. Καμίνη, τον Συνήγορο του Πολίτη. Πιστεύουμε ότι αυτός ο θεσμός έχει ριζώσει καλά στην ελληνική πραγματικότητα και κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά σε ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, την οποία όλοι πρέπει να στηρίξουμε. Θα ήθελα να υπογραμμίσω τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν με τα διαβατήρια και τα αστυνομικά τμήματα, όπου υπάρχει μια χαοτική κατάσταση. Η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί για να λύσει άμεσα αυτά τα προβλήματα. Πρέπει να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο αυτό το θεσμό. Πιστεύουμε κι εμείς ότι χρειάζεται να ανοίξει Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι χρειάζεται να είναι απερίσπαστος αυτός ο θεσμός στην εργασία του σε σχέση με ζητήματα προϋπολογισμού . Για το λόγο αυτό, όπως γίνεται σε άλλες χώρες π.χ. στις σκανδιναβικές, πρέπει να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Βουλής."

Ο κ. Γ. Καμίνης, από την πλευρά του, τόνισε τα εξής:

"Μόλις συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού τον κ. Αλαβάνο, και αυτό εντάσσεται στην πάγια πρακτική του Συνηγόρου του Πολίτη, κάθε χρόνο, να παραδίδει ο ίδιος την ετήσια έκθεση, αρχίζοντας από την Πρόεδρο της Βουλής, μετά στον Υπουργό Εσωτερικών και έπειτα στους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Είχαμε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο και για τα προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης, και για τα θέματα εν γένει που αντιμετωπίζει ο Συνήγορος του Πολίτη και κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης νομίζω ότι ανταλλάξαμε μερικές πολύ χρήσιμες απόψεις."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου