Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/08/2006

Σχετικά με την επιστολή του Υπ. Ανάπτυξης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για παρέμβαση στην αγορά πετρελαιοειδών

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχετικά με την επιστολή του Υπ. Ανάπτυξης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για παρέμβαση στην αγορά πετρελαιοειδών, δήλωσε τα εξής:

Το μέγα πρόβλημα της αισχροκέρδειας στα καύσιμα δεν αφορά απλώς και μόνο τις Νομαρχίες. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται.

Το Υπ. Ανάπτυξης, είναι αυτό που πρώτα από όλα έχει την υποχρέωση να δίνει σε καθημερινή βάση στη δημοσιότητα τις τιμές που αγοράζουν και πωλούν τα πετρελαιοειδή τόσο τα διυλιστήρια όσο και, κατά τόπους, μια προς μια, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαίου. Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επί δύο χρόνια τώρα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι στο χώρο των διυλιστηρίων και της εμπορίας πετρελαίου λειτουργεί καρτέλ και πρακτικές διαμόρφωσης των τιμών που παραπλανούν τον καταναλωτή, με ανύπαρκτες ιδιότητες σε καύσιμα, τα οποία πωλούνται υπερτιμημένα.

Πολύ φοβούμεθα ότι με τη σημερινή του επιστολή στην επιτροπή ανταγωνισμού, ο κ. Σιούφας επιχειρεί να παρατείνει, μέσα από την ατέρμονη γραφειοκρατία, το καθεστώς αδιαφάνειας, αισχροκέρδειας και αυθαίρετων ανατιμήσεων που κυριαρχεί στον χώρο των πετρελαιοειδών. Γιατί ο λαός μας, πολύ σοφά για τέτοιες περιπτώσεις, λέει ότι "χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου