Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/08/2009

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημ. Βίτσα, σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα

Σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο της ΕΕ, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρης Βίτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αντίληψη “το κέρδος πάνω απʼ όλα” έχει φέρει την ανθρωπότητα σε οριακές καταστάσεις κινδύνου. Το μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταστρέφει το περιβάλλον. Είναι μοντέλο σπάταλο και ρυπογόνο.

Και όμως κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ανακύκλωση, τις καθαρές δημόσιες μεταφορές, τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, την αποτελεσματική διαχείριση των υδάτων, την προστασία των θαλασσών.

Έστω και αργά και ενόψει της συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αντιληφθεί τις ευθύνες της και να συμβάλλει στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή με δικαιοσύνη απέναντι στις αναπτυσσόμενες χώρες του τρίτου κόσμου αλλά και πίεση στις ΗΠΑ και τους άλλους μεγάλους παγκόσμιους ρυπαντές».

To Γραφείο Τύπου