Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/08/2009

Δήλωση του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ Δ.Στρατουλη, σχετικά με τις προτάσεις του ΔΝΤ για τις συντάξεις

Ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ,  σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Β.Σπυριδωνίδης), ανέφερε τα εξής:

"Aν πάρουμε υπόψη μας, ότι στη χώρα μας το 50% από τα 2,25 εκατομμύρια συνταξιούχων παίρνουν μηνιαίες συντάξεις περίπου 480 ευρώ και ότι επίσης το 70% του συνόλου τους παίρνουν μηνιαίες συντάξεις κάτω από 600 ευρώ, είναι φανερό ότι οι προτάσεις του ΔΝΤ για περικοπές από τους συνταξιούχους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και των επιδομάτων αδείας, είναι όχι μόνο σκληρές και αντικοινωνικές αλλά και απάνθρωπες.

Οι όποιες αποστάσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από την οικονομική  τρομοκρατία που εκπέμπουν οι προτάσεις του ΔΝΤ είναι υποκριτικές, γιατί έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι οι κυβερνήσεις του δικομματισμού στη χώρα μας μας έχουν συνηθίσει, έστω και με καθυστέρηση, να εφαρμόζουν τελικά κατά γράμμα τις συστάσεις των Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Αν οι προτάσεις του ΔΝΤ για πάγωμα ή μείωση των συντάξεων εφαρμοστούν, το αποτέλεσμα θα είναι να μειωθεί η αγοραστική δύναμη των συνταξιούχων και κατά συνέπεια να βαθύνει η οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Το ΔΝΤ δηλαδή προτείνει την «τέλεια» οικονομική συνταγή για να οδηγηθεί η οικονομία της χώρας μας γρηγορότερα στην καταστροφή και η κοινωνία σε μεγαλύτερα αδιέξοδα."

To Γραφείο Τύπου