Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/01/2005

Για την πυρκαγιά στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Δήλωση του Μιχ.Παπαγιαννάκη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου του κύκλου πολιτικής για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και τα μεγάλα έργα

Παρακολουθούμε με εντονότατη ανησυχία τις εξελίξεις μετά την ανάφλεξη του καλωδίου της γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να οφείλεται σε φυσικά αίτια όπως πιθανολογήθηκε αρχικώς. Ακούμε με ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία τις υποθέσεις που αφορούν σε άλλα αίτια όπως π.χ. η αστοχία υλικών στην κατασκευή του έργου.

Θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να προχωρήσει ταχύτατα και εις βάθος ο έλεγχος όλων των πλευρών του ζητήματος και να υπάρξει διασταύρωση γνωμών και πορισμάτων, εκείνων στα οποία θα καταλήξουν οι εμπειρογνώμονες της κατασκευάστριας κοινοπραξίας με εκείνα τα οποία θα πρέπει να ζητηθούν από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και από τον επίσημο τεχνικό σύμβουλο του Κράτους που είναι το ΤΕΕ, όπως και από ανεξάρτητο διεθνή τεχνικό σύμβουλο που θα έπρεπε να αναζητήσει αμέσως η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν επιθυμούμε να μεγαλοποιήσουμε το πρόβλημα, αλλά απλώς παρατηρούμε για την ώρα ότι αν το γεγονός της ανάφλεξης δεν μπορέσει να αποδοθεί πειστικά και αδιαμφισβήτητα σε φυσικά αίτια, τότε υπάρχει ίσως ζήτημα και ως προς τα υπόλοιπα καλώδια της γέφυρας, κάτι που θα άνοιγε πολύ σοβαρότερα ζητήματα.

Περιμένουμε την πρώτη υπεύθυνη ενημέρωση από την κυβέρνηση και ενδεχομένως θα επανέλθουμε.

To Γραφείο Τύπου