Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/08/2006

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΕΒ για τη διαχείριση των αποθεματικών του ΟΑΕΔ, του ΛΑΕΚ και άλλων οργανισμών κοινωνικής πολιτικής και φορέων κοινωνικής ασφάλισης, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η ηγεσία του ΣΕΒ, αποθρασυμμένη από τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην μείωση των εργατικών εισοδημάτων και δικαιωμάτων και στην υπέρμετρη αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, ζητάει τώρα να αξιοποιηθούν, για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου προς όφελος των επιχειρήσεων, και τα αποθεματικά των οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, όπως του ΟΑΕΔ, τα οποία έχουν σχηματιστεί από τις εισφορές και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Τα εργατικά συνδικάτα, δια των εκπροσώπων τους, δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση και τον ΣΕΒ να ξεπουλήσουν στη Credit Agricole τα ποσοστά που κατέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής οι οργανισμοί κοινωνικής πολιτικής και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο Συν καλεί τις διοικήσεις των οργανισμών κοινωνική πολιτικής και κοινωνικής ασφάλισης να αναλάβουν, έστω και την ύστατη ώρα, τις δικές τους ευθύνες για τη διασφάλιση της περιουσίας των εργαζομένων, την οποία έχουν οριστεί να διαχειρίζονται.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου