Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/08/2009

Σχόλιο του Πάνου Σκουρλέτη, μέλους του Γραφείου Τύπου και της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σχετικά με την 24ωρη ταλαιπωρία των επιβατών του πλοίου «ΜΑΡΙΝΑ»

Σχετικά με την 24ωρη ταλαιπωρία των επιβατών του πλοίου «ΜΑΡΙΝΑ», το μέλος του Γραφείου Τύπου και της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Η περίπτωση του πλοίου «ΜΑΡΙΝΑ» αποδεικνύει την προβληματική πολιτική που εφαρμόζεται στην ακτοπλοΐα η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη θαλάσσια επικοινωνία των νησιών μας. Πρόκειται για ένα μοντέλο ακτοπλοΐας που προωθήθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και βασίζεται στην απελευθέρωση των γραμμών και έχει οδηγήσει σε μια ακτοπλοϊκή συγκοινωνία δυο ταχυτήτων. Στη μια ανήκουν οι γραμμές «φιλέτα» που προσφέρονται για κερδοσκοπία και στην άλλη επικρατεί η εγκατάλειψη, τα υπέργηρα σκάφη και μη κάλυψη των αναγκών των νησιών μας.

Διεκδικούμε ένα άλλο μοντέλο ακτοπλοΐας που θα βασίζεται στην ελληνική νησιωτική πραγματικότητα και θα εξασφαλίζει την ασφαλή σύνδεση των νησιών μας, θα σέβεται τα δικαιώματα των επιβατών χωρίς να αποτελεί αντικείμενο άγριας κερδοσκοπίας.

To Γραφείο Τύπου