Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/08/2009

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τ.Κουράκη και Θ.Λεβέντη, με αφορμή την εγκύκλιο που έστειλε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Λέγκας, που επιβάλλει την ισομερή κατανομή εφημεριών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Το Υπουργείο Οικονομικών βλάπτει σοβαρά την υγεία

Την στιγμή που οι υγειονομικές μονάδες των τουριστικών περιοχών της χώρας πιέζονται για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών, τη στιγμή που σε όλη τη χώρα τα νοσοκομεία, και εξαιτίας του δημιουργηθέντος πανικού, κατακλύζονται από ανησυχούντες πολίτες από τη νέα γρίπη, τη στιγμή αυτή διάλεξε να κάνει περικοπές η κυβέρνηση και δια του Υφυπουργού των Οικονομικών κ. Λέγκα στάλθηκε εγκύκλιος που επιβάλλει την ισομερή κατανομή εφημεριών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, (άρα λιγότερες εφημερίες, άρα και χρήματα) θεωρώντας προφανώς ότι υπάρχουν πανομοιότυπες ανάγκες υπηρεσιών υγείας σε όλους τους νομούς της χώρας όλους τους μήνες του χρόνου.

Η κυβέρνηση, αντί να μελετά κίνητρα για τους γιατρούς που καλούνται να εφημερεύσουν εν όψει της πανδημίας, αναζητά αντικίνητρα και μάλιστα με απαράμιλλη εφευρετικότητα. Ο κ. Υφυπουργός οφείλει, πέρα από το να αποσύρει πάραυτα την ανεκδιήγητη εγκύκλιο ώστε να πληρωθούν οι γιατροί που υποχρεώνονται να εφημερεύουν ολόκληρα μερόνυχτα, να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή του πλαφόν, στην εξασφάλιση αμέσως των απαραίτητων κονδυλίων για την εκκαθάριση εφημεριών με το νέο μισθολόγιο και να διαψεύσει τα σενάρια περί κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα εισπράξει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης διεκδικούν τα δικαιώματά τους και υπερασπίζονται με κάθε τρόπο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την υγεία των πολιτών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τάσος Κουράκης

Θανάσης Λεβέντης

To Γραφείο Τύπου