Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/08/2009

Περιοδεία του Προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, στην Σάμο - Επίσκεψη στο Επιμελητήριο της Σάμου

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της σημερινής του περιοδείας συναντήθηκε στο Επιμελητήριο της Σάμου με τουριστικούς φορείς του νησιού με τους οποίους συζήτησε για τα τουριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος το καλοκαίρι ο ελληνικός τουρισμός και ειδικότερα η Σάμος. Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος δήλωσε:

«Παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και μάλιστα σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της χώρας, η οικονομική κρίση δεν κάνει διακοπές. Τουναντίον φαίνεται ότι δείχνει τα δόντια της στους επιχειρηματίες στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στους δεκάδες χιλιάδες εποχιακούς εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι μετά το τέλος της σεζόν.

Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα κάνει πάρτι παροχολογίας. Η κυβέρνηση αντί να πάρει πρωτοβουλίες τόνωσης της ενεργούς ζήτησης, αντί να κάνει δημόσιες επενδύσεις, αντί να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αντί να εκπονήσει προγράμματα για την απασχόληση στην πραγματικότητα ασχολείται μονάχα με το να δώσει 28 δις στους τραπεζίτες και να δώσει κίνητρα στους μεγάλους επιχειρηματίες προκειμένου να αλλάξουν τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές θέσεις απασχόλησης.

Η χώρα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Αν αυτή δεν υπάρξει είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα βουλιάξουμε όλοι στην οικονομική κρίση».

To Γραφείο Τύπου