Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/08/2006

Σχετικά με το ΠΔ για την απελευθέρωση του ορίου ηλικίας των πλοίων

O Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση σχετικά με το ΠΔ για την απελευθέρωση του ορίου ηλικίας των πλοίων:

"Η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο και εν κρυπτώ προώθησε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο απελευθερώνει πλήρως τα όρια ηλικίας των πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές. Η κυβερνητική αυτή απόφαση αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στο ακτοπλοϊκό εφοπλιστικό κεφάλαιο. Η τραγική κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας μας είναι βέβαιο ότι, μετά και από αυτή την κυβερνητική απόφαση, όχι μόνο θα γίνει τραγικότερη, αλλά και θα οδηγήσει σε συνθήκες αθλιότητας τις ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες. Είναι βέβαιο ότι το Αιγαίο- και όχι μόνο- θα γεμίσει από υπερήλικα προβληματικά πλοία που θα προσφέρουν απόλυτα υποβαθμισμένες υπηρεσίες, σε συνθήκες μικρότερης ασφάλειας αλλά και με πολύ συχνότερες βλάβες. Από το κυβερνητικό μέτρο θα πληγούν ιδιαίτερα οι λεγόμενες "άγονες γραμμές" και η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νησιών. Ο χάρτης της ελληνικής ακτοπλοΐας οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει αμέσως πίσω το θερινό απαράδεκτο προεδρικό της διάταγμα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η περαιτέρω μείωση στο όριο ηλικίας των πλοίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των νησιών και όχι η απελευθέρωση του ορίου ηλικίας, η οποία παραδίδει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο έλεος της εφοπλιστικής ασυδοσίας. Επιβεβαιώνεται ότι ο δρόμος της απελευθέρωσης της ακτοπλοΐας που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κλιμακώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ είναι καταστροφικός".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου