Skip to main content.
14/08/2009

Συνέντευξη του Δ. Στράτουλή στον ρ/σ της ΕΤ3 σχετικά με τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ καθώς και με τα ποσοστά της ανεργίας τον Μάιο του 2009

Σχετικά με τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ καθώς και με τα ποσοστά της ανεργίας τον Μάιο του 2009, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΕΤ3 (Βαγγέλης Σπυριδωνίδης) ανέφερε τα εξής:

Σχετικά με τη χρηματοδότηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από τη ΖΗΜΕΝΣ:

Η δήθεν σκληρή αντιπαράθεση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για τη Siemens είναι καθαρά υποκριτική, αφού πλέον έχει πλήρως αποκαλυφτεί, ότι και οι δυο τους «λαδώθηκαν» από αυτή.

Η αντιπαράθεση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο της Siemens δεν μπορεί να κρύψει τις βαρύτατες ευθύνες και των δυο τους, που μετέτρεψαν την χώρα μας σε φέουδο και διαφθορείο της ΖΗΜΕΝΣ.

Οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μας θεωρούν όλους τους πολίτες τόσο ηλίθιους, που στο τέλος θα μας πουν ότι πρέπει να δώσουμε και βραβείο σε όποιο από τα δύο αυτά κόμματα «λαδώθηκε» περισσότερο από τη ΖΗΜΕΝΣ.

Οι μίζες που έπαιρναν από τη Siemens η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ και ορισμένα στελέχη και υπουργοί τους, ενσωματώθηκαν στις συμβάσεις που αυτή υπέγραψε στη χώρα μας, διόγκωσαν τις τιμές των προϊόντων της και τον τελικό λογαριασμό τον πλήρωσαν, ως φορολογούμενοι, οι πολίτες.

Υπάρχει πλέον αδήριτη ανάγκη όχι μόνο να επιστρέψουν στο δημόσιο τις μίζες όσοι τις πήραν, αλλά και να ηττηθούν οι πολιτικές του δικομματισμού, που αποτελούν το φυτώριο σκανδάλων και να ανοίξει ο δρόμος για μία άλλη προοδευτική πορεία της χώρας μας, στην οποία να πρωταγωνιστήσει η ριζοσπαστική – ανανεωτική Αριστερά.

Σχετικά με τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας τον Μάιο του 2009:

Η κατά 100.000 περίπου ανέργους και κατά 2% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάιο αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας καθώς και η δραματική αύξηση της ανεργίας των νέων και των γυναικών επιβεβαιώνει την πλήρη αποτυχία των εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών για την αντιμετώπισή της. Πόσο μάλλον εάν πάρουμε υπόψη μας, ότι τα πραγματικά ποσοστά της ανεργίας στη χώρα μας είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που ανακοινώθηκαν (περίπου 15%, έναντι 8, 5% που ανακοινώθηκε επισήμως).

Το πολυδιαφημισμένο κυβερνητικό πρόγραμμα δράσης για την απασχόληση δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας ούτε στηρίζει τους ανέργους, αλλά εξασφαλίζει δωρεάν χρηματοδότηση ύψους 3,2 δις ευρώ στις μεγάλες επιχειρήσεις για να κάνουν ακόμα ελαστικότερες τις εργασιακές σχέσεις. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να χαρίζει πολύτιμους δημόσιους και κοινοτικούς πόρους ως μεγάλα δώρα στις μεγάλες επιχειρήσεις, στους μεγαλοεισαγωγείς και στους τραπεζίτες. Θα πρέπει επιτέλους να διαθέσει αυτά τα χρήματα για τη δημιουργία ή τη διάσωση θέσεων εργασίας κυρίως με την δραστική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, το σταμάτημα των απολύσεων εργαζομένων και την ουσιαστική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτικών νοικοκυριών.