Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/08/2006

Σχετικά με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης για τον ορισμό της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό

Σχετικά με την κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης για τον ορισμό της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό, ο Δημ. Στρατούλης, δήλωσε τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συγκρότηση και τη λειτουργία για ένα χρόνο της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό, επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα ασφαλιστικής τρομοκρατίας στη χώρα μας για να διευκολύνει την προώθηση των προαποφασισμένων πολιτικών της για κατεδάφιση και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, για νέα λεηλασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας της και για αφαίρεση δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

Εξάλλου, η σύνθεση της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό από εκπροσώπους αποκλειστικά της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, επιχειρηματιών και των Τραπεζιτών προδιαγράφει την κατεύθυνση, το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των εργασιών της.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι αυτό που χρειάζεται η δημόσια κοινωνική ασφάλιση δεν είναι οι συζητήσεις και οι πολιτικές για την κατεδάφισή της, αλλά η ουσιαστική αναβάθμισή της, η στήριξή της με νέους πόρους, η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, η ουσιαστική βελτίωση των συντάξεων και κυρίως των κατώτερων, καθώς και των παροχών υγείας και πρόνοιας προς τους ασφαλισμένους.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου