Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/08/2009

Για την πτώση κατά 8,5% στις αφίξεις των τουριστών το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου και τα στοιχεία της Eurostat για τη μείωση κατά 16% των ελληνικών εξαγωγών τον μήνα Μάιο

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΥΦΕΣΗ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την πτώση κατά 8,5% στις αφίξεις των τουριστών το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου και τα στοιχεία της Eurostat σχετικά με την μείωση κατά 16% των ελληνικών εξαγωγών τον μήνα Μάιο έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όλα τα οικονομικά δεδομένα της χώρας ακολουθούν πορεία ελεύθερης πτώσης έως κατάρρευσης. Η Ελλάδα έχει, ήδη, μπει βαθιά σε μια μεγάλη ύφεση, η οποία, όσο παρατείνεται το συναινετικό δικομματικό οικονομικό μοντέλο και κλιμακώνονται οι χαριστικές στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κυβερνητικές πολιτικές, θα καταστεί παρατεταμένη και κοινωνικά εφιαλτική.

Έχουμε μια κυβέρνηση που συνεχίζει τις φοροεπιδρομές στα λαϊκά στρώματα, διατηρεί τη φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου και προσφέρει χαριστικά ένα πακτωλό από δις ευρώ στους μεγάλους εταιρικούς ομίλους, ενώ από την άλλη εγκαταλείπει και πλήττει βάναυσα τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τους μικρομεσαίους αγρότες και κυρίως τον κόσμο της εργασίας. Αυτές οι καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές οδηγούν την οικονομία στην άβυσσο και μεγάλα τμήματα της κοινωνίας σε καταστάσεις απόγνωσης.

Η χώρα χρειάζεται έναν πολύ ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ για μια διπλή ανατροπή. Ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και ανατροπή συνολικά του δικομματισμού για μια νέα προοδευτική πορεία.

To Γραφείο Τύπου