Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/08/2009

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ REAL 97,8 (Τ.Ιακωβίδου - Γ.Tαγάνης), σχετικά με τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Κοροβέσης για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

Εκτιμώ τους αγώνες του Περικλή και την προσφορά του στην Αριστερά αλλά νομίζω ότι χθες έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος, είτε επειδή δεν γνωρίζει το θέμα, είτε επειδή η χαλαρότητα των διακοπών του δεν του επέτρεψε να καταλάβει ότι με  όσα είπε για το ΚΚΕ και το τότε ΕΑΡ, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από την πρόθεσή του, βοήθησε όσους ευθύνονται  αποδεδειγμένα πλέον για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ)  να βάλουν στο βρώμικο κάδρο της διαφθοράς τους και την Αριστερά και μάλιστα επέτρεψε στο δικομματισμό, που είναι με την πλάτη στον τοίχο γιʼ αυτό το σκάνδαλο, να κάνει αντιπερισπασμό σε βάρος των δυνάμεων που αγωνίζονται εναντίον των πολιτικών και του συστήματος που γεννούν τα σκάνδαλα.

Ο σύντροφός μου ο Περικλής είπε πράγματα που δεν έχουν πει για δυνάμεις της Αριστεράς ούτε τα ίδια τα στελέχη της ΖΗΜΕΝΣ στις καταθέσεις τους, ούτε οι βασικοί πολιτικοί μας αντίπαλοι, οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Ούτε επίσης είναι σωστό οι όποιες ιδεολογικές διαφορές έχει ή είχε ο καθένας μας με το Χαρίλαο Φλωράκη και το Λεωνίδα Κύρκο να γίνεται αφορμή για να τους ρίχνει στο βρώμικο λάκκο με τα Γουρούνια.

Ο σ. Περικλής δεν ήξερε, τουλάχιστον ας ρώταγε. Γιατί πολιτική δεν κάνουμε με το να επαναλαμβάνουμε τι έγραφε ο ένας και ο άλλος σε μια εφημερίδα, ούτε οι δυνάμεις της Αριστεράς να διαψεύδουν με ανακοινώσεις τους καθημερινά πολιτικές εκτιμήσεις σε άρθρα δημοσιογράφων.

Επίσης, ο Περικλής εάν είχε ερωτήματα για την υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ θα μπορούσε να τα υποβάλει στους συντρόφους του που δρουν μέσα στον ΟΤΕ και που είχαμε επανειλημμένα χαρακτηριστεί «εθνοπροδότες», γιατί ήμασταν οι μόνοι που αγωνιστήκαμε να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις στην ΖΗΜΕΝΣ.

Καλώ με όλη τη συντροφικότητα και την εκτίμηση που έχω στον Περικλή να πάρει πίσω τα όσα αστήρικτα, ατεκμηρίωτα και συκοφαντικά είπε σε βάρος των δυνάμεων της Αριστεράς και σε κάθε περίπτωση επειδή είναι και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή είμαστε πολιτικός οργανισμός και όχι τσίρκο να επιληφθεί του θέματος η Γραμματεία και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου