Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/08/2006

Σε ομιλία του στο ʼστρος Αρκαδίας, ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής, τόνισε:

Η δολοφονία των αμάχων στη Γάζα και στο Νότιο Λίβανο, αποτελεί σκόπιμη και απάνθρωπη ενέργεια της κυβέρνησης του Ισραήλ. Σκόπιμη ήταν και η δολοφονία των στρατιωτών του ΟΗΕ. Αποτελούν μέρος του αμερικανικού σχεδίου για μια "νέα Μέση Ανατολή" που εφαρμόζουν οι στρατοκράτες του Τελ-Αβίβ. Σχέδιο που αποβλέπει στον γενικότερο έλεγχο της πετρελαιοφόρας και στρατηγικής σημασίας περιοχής της Μέσης Ανατολής, από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνήσεις του Ισραήλ, εκπροσωπώντας έναν λαό που έχει υποστεί γενοκτονίες και διώξεις, δολοφονούν, καταστρέφουν, καταλαμβάνουν και κατέχουν παράνομα εδάφη των γειτονικών χωρών.

Σήμερα, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, την ανοχή της Ε.Ε., την αδυναμία του ΟΗΕ, σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή γιατί δεν τους αρέσει η Χαμάς, που ψήφισε ο Παλαιστινιακός λαός, δεν τους αρέσει η Χεσμπολάχ που αποτελεί κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα στον Λίβανο, στοχεύοντας τελικά τη Συρία και το Ιράν. Στοχεύοντας κάθε τι που δεν υποτάσσεται στα κοσμοκρατορικά σχέδια της κυβέρνησης Μπους.

Επιβάλλεται να σταματήσει αμέσως η βάρβαρη εκστρατεία του Ισραήλ και να επιστρέψουν τα στρατεύματα στα πριν του 1967 σύνορα. Κλειδί για τη Μέση Ανατολή παραμένει η αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια συνολική λύση, η παρουσία της όποιας ειρηνευτικής δύναμης, στην ουσία εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Συνεπώς, δεν δικαιολογείται καμία ελληνική συμμετοχή σε μια τέτοια αποστολή.

Αναφερόμενος, στα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, τόνισε:

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στην επιβολή νέων έμμεσων φόρων σε βάρος του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων και συνεχίζει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας με την υπόθεση της Εμπορικής Τράπεζας.

Στο όνομα των οικονομικών προβλημάτων, αλλά κυρίως για την προώθηση της νεοφιλελεύθερης λογικής φορτώνει νέα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, διογκώνει την ανεργία, περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες. Την ίδια ώρα σχεδιάζει νέα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα για στρατιωτικές προμήθειες που είναι ξένες προς τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας.

Την πολιτική της αυτή διευκολύνει η στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα της Εμπορικής, αλλά και της Εθνικής, όπου εμφανίζει το θέμα ως λογιστική πράξη φθηνών πωλήσεων και ακριβών αγορών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου