Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/08/2009

Δηλώσεις του Δ.Χατζησωκράτη, μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ, στον ρ/σ ΦΛΑΣ, για τα ζητήματα που προέκυψαν με τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, μιλώντας στον Ρ/θμό Φλάς(εκπομπή Αντ. Κοκορίκου)  και αναφερόμενος στα ζητήματα που προέκυψαν με τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η μη απάντηση σε ανυπόστατες κατηγορίες και σε σπερμολογίες ήταν μια πολιτική στάση.  Η Αριστερά, και μιλώ για τη δική μας Αριστερά, έχοντας μια ηθική υπεροχή απέναντι σε όλα αυτά( μίζες, διαπλοκή, πολιτικό χρήμα) «απαξιούσε» να εμπλακεί, θεωρώντας  τα ως ανάξια απάντησης.
Τώρα η στάση αυτή ενοχοποιείται κατ΄ εξακολούθηση όχι από πολιτικό σχολιαστή ή αναλυτή αλλά από βουλευτή της...

Ο σ. Κοροβέσης όφειλε, καθώς επικαλείται σοβαρά δημοσιεύματα του προηγούμενου μήνα, να τα θέσει στο όργανο που συμμετέχει και να ζητήσει ουσιαστικές και πλήρης διευκρινήσεις, αντί να πράξει αυτό, κατ' ευθείαν,  σε ραδιοφωνικό σταθμό! (υπενθυμίζω ότι η τελευταία εβδομαδιαία συνεδρίαση  της Κ.Ο. έγινε στις 28/07/09 παρουσία του).

Με τις δηλώσεις του αυτές βρίσκεται ενώπιον δύο οφειλών:

 Η πρώτη οφειλή είναι η περαιτέρω εξήγηση γιατί θεωρεί, ή τι στοιχεία διαθέτει επιπλέον, που τον υποχρεώνουν δημόσια να θέσει ζήτημα, που δεν αφορά  μόνο την ιστορία, αλλά σχετίζεται με το μείζον ζήτημα διαπλοκής και διαφθοράς, που ζει η χώρα μας σήμερα .

Η δεύτερη οφειλή είναι η δικαιολόγηση εκ μέρους του της περαιτέρω συγκατοίκησή του στο ίδιο πολιτικό σχήμα και  την ίδια Κ.Ο. με κορυφαία στελέχη κόμματος που εκ των πραγμάτων εγκαλεί ως συνένοχο σε σκανδαλώδεις συμβάσεις…

Γενικώς αποφεύγω να υποδεικνύω σε ενηλίκους τι πρέπει να πράξουν.

Οι πολιτικοί, άνδρες και γυναίκες, οφείλουν, αντί  της δικαιολόγησης μιας αρχικής … αστοχίας και ατοπήματος με ακόμη βαρύτερα σφάλματα, να αναγνωρίζουν ευθαρσώς ότι έκαναν ΛΑΘΟΣ και ζητούν συγνώμη, χωρίς διευκρινήσεις και επιπλέον άλλοθι.»   

To Γραφείο Τύπου