Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/08/2009

Συνέντευξή του Δημ. Στρατούλη στο ρ/σ κανάλι 1 του Πειράια σχετικά με τις δηλώσεις του Π. Κοροβέση για τη ΖΗΜΕΝΣ και του Λ.Κύρκου για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχετικά με τις δηλώσεις Π. Κοροβέση για τη ΖΗΜΕΝΣ  και Λ. Κύρκου για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ρ/σ κανάλι 1 του Πειράια (Β.Σκουρής-Μ.Ζαφειριάδου) ανέφερε τα εξής:

Για τις δηλώσεις του Π.Κοροβέση

Αυτά που είπε ο Περικλής ήταν μια απλή αναπαραγωγή φήμης καφενείων της προηγούμενης εικοσαετίας που είχαν απαντηθεί τότε αποφασιστικά και καθαρά από το ΚΚΕ και την ΕΑΡ. Ουσιαστικά έδωσε ένα μεγάλο δώρο κυρίως στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην Ν.Δ., που οι ηγεσίες των δυο κομμάτων στριμωγμένες από την εμπλοκή τους μέχρι τα μπούνια στο σκάνδαλο της SIEMENS δεν το φαντάζονταν ούτε στα καλύτερα όνειρά τους.

Μας πείραξε ιδιαίτερα ότι δεν έθεσε τα όποια ερωτήματα είχε στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το γεγονός ότι δεν ρώτησε συντρόφους του που έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για τη διαφάνεια στον ΟΤΕ και μάλιστα με πολύ σκληρές και με πολύ κόστος για τους ίδιους αντιπαραθέσεις με τη SIEMENS, την INTRACOM  και όλους τους «καλολαδωμένους» λακέδες τους στον ΟΤΕ, στα Υπουργεία, που τους εξασφαλίζουν έναντι μίζας καλές δουλειές χωρίς διαγωνισμούς, αλλά με απευθείας αναθέσεις.

Πιο πολύ μας ενόχλησε το γεγονός ότι, ενώ πλέον αποδείχθηκε ότι είπε ανυπόστατα πράγματα για ένα θέμα που δεν το γνωρίζει καθόλου, δεν έχει ακόμα επί της ουσίας ανακαλέσει, παρά τις τρεις υποτιθέμενες ανασκευαστικές δηλώσεις του.

Επειδή το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν έχουν τολμήσει να της το αμφισβητήσουν ούτε οι πιο σκληροί πολιτικοί της αντίπαλοι, πιστεύουμε ότι η Γραμματεία και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με την υψηλή πολιτική τους ευθύνη και την αριστερή τους αλληλεγγύη, που πάντα διαθέτουν, θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ζήτημα που έχει προκύψει.

Για τις δηλώσεις Κύρκου για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ

Σεβόμαστε τον σύντροφο Λεωνίδα, αλλά δε συμμεριζόμαστε πάντα τις απόψεις του. Εμείς δεν συμφωνούμε σε μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία, γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να κινείται πολιτικά σε δεξιόστροφη κατεύθυνση και στις ράγες που επί της ουσίας χάραξαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικής σύγκλισης μαζί του. Με τον κόσμο, βέβαια, του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά και δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κοινές μάχες για την απόκρουση σκληρών αντικοινωνικών πολιτικών.

Τσίπρας ή Αλαβάνος;

Και οι δύο τους είναι ηγέτες με ξεχωριστές πολιτικές ικανότητες. Όσο λειτουργούσαν ως παραγωγικό ηγετικό δίδυμο, ήταν καλό για την Αριστερά και για το λαό. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια να συνεχίσουν να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε στα συλλογικά όργανα του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ μια αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα σέβεται και θα αξιοποιεί και τα δύο ηγετικά στελέχη της Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου