Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/08/2006

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Κουβανό πρεσβευτή στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο Π. Τριγάζης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική του κόμματος συναντήθηκαν σήμερα με τον Κουβανό πρεσβευτή στην Ελλάδα κ. Χερμές Χερέρα Χερνάντες.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: "Είχαμε μια καλή συζήτηση με τον Πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα. Ενημερωθήκαμε για την κατάσταση. Ευχηθήκαμε γρήγορη ανάρρωση στον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος, εκτός από Πρόεδρος, είναι μια θρυλική μορφή του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος.

Με την ευκαιρία, θέλουμε να καταδικάσουμε τις συνεχείς αμερικανικές παρεμβάσεις και του Προέδρου και της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ίσως ονειρεύονται την Κούβα να ξαναγίνει το καζίνο και το πορνείο των ΗΠΑ. Ο χρόνος όμως δεν γυρίζει πίσω. Θα έπρεπε κανείς να σημειώσει ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος αυτή τη στιγμή και ο μεγαλύτερος εχθρός της αναπτυξιακής, κοινωνικής δημοκρατικής πορείας της Κούβας είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ, με τον ασφυκτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει και τη συνεχή υπονόμευση που προωθούν."

ΧΕΡΜΕΣ ΧΕΡΕΡΑ ΧΕΡΝΑΝΤΕΣ: Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε εδώ με τους φίλους μας του ΣΥΝ. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις.

Είστε βέβαια ενημερωμένοι για την κατάσταση στην Κούβα από τα ΜΜΕ, καμιά φορά όμως στρεβλά ενημερωμένοι από ένα κομμάτι του Τύπου.

Η κατάσταση στην Κούβα είναι κανονική. Φυσικά εμείς ανησυχούμε για την υγεία του Φιντέλ. Συνεχίζει να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση. Δυστυχώς έπρεπε για λίγες εβδομάδες να παραχωρήσει τις εξουσίες, αλλά η κατάσταση είναι νορμάλ. Ο Ραούλ είναι μια πολύ γνωστή φυσιογνωμία στην Κούβα. Έγινε αποδεκτός από την πρώτη μέρα. Και φυσικά δεν υπάρχει κρίση στην Κούβα, όπως ανέφερε η κυρία Ράις. Θα είναι όλα εντάξει σε μερικές βδομάδες."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου