Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/08/2009

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δ. Βίτσα σε προφεστιβαλική εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΝ στην Πρέβεζα

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας σε προφεστιβαλική εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΝ στην Πρέβεζα, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Είναι πάντα σημαντικό να βρίσκεται κανείς σε εκδήλωση της Νεολαίας του Συνασπισμού. Και όχι μόνο γιατί πρόκειται για τη νεολαία μας, αλλά γιατί η Νεολαία του Συνασπισμού εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα τις αγωνίες αλλά και τους πόθους της σημερινής νέας γενιάς. Τους μετουσιώνει σε αγωνιστική δράση. Η γενιά του άρθρου 16, η γενιά των 700 ευρώ, συναντιούνται με τη γενιά του Δεκέμβρη σε μια αγωνιστική γραμμή που μάχεται να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Στα δικά μας χρόνια νιότης, κοινωνικές συνθήκες μας επέτρεπαν, με μεγαλύτερη από σήμερα ευκολία, να διεκδικούμε καθαρά πολιτικά στόχους. Σήμερα η νέα γενιά έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική ανέχεια, την πληρωμένη μόρφωση, την εργασιακή ανασφάλεια. Έχει να αντιμετωπίσει την απουσία μέλλοντος. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε. Ένα νέο μέλλον θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Ο ΣΥΝ έχει ταυτίσει το δικό του μέλλον με αυτή τη γενιά, γιατί αναγνωρίζει τα προβλήματά της, γιατί τη σέβεται, γιατί αγωνίζεται μαζί της, γιατί δεν θέλει να δημαγωγήσει πάνω στις ανάγκες της, αλλά μαζί να κάνουμε το βήμα στο σήμερα και το αύριο, μαζί να οικοδομήσουμε τους όρους της προοδευτικής διεξόδου της χώρας από την κρίση, μαζί να βάλουμε το κέρδος κάτω από τις κοινωνικές ανάγκες, μαζί να αξιοποιήσουμε τη γνώση και τη φαντασία. Αυτή η νέα γενιά είναι και το νέο υλικό της Αριστεράς. Όσες επιθέσεις και να δεχτεί, όσες συκοφαντίες και αν εκπέμψουν εναντίον της, είμαστε εδώ, μαζί της, να την τονώσουμε και να την προστατέψουμε.

Έχουμε βαθιά γνώση, ότι εμείς, που βιώσαμε την κρίση της Αριστεράς, που γίναμε συμμέτοχοι των δυσκολιών, που διαχειριστήκαμε καλά ή κακά αυτήν την κρίση, δεν μπορούμε μόνοι μας να χαράξουμε το δρόμο της Αριστεράς του σήμερα και του αύριο, αν δεν στηρίξουμε και στηριχτούμε σε μια νέα γενιά αριστερών, μια νέα γενιά της Αριστεράς που μας τροφοδοτεί με συνέχεια και συνέπεια η Νεολαία του ΣΥΝ. Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον μας, αυτή είναι η επιβίωση και ανάπτυξή μας, αυτή είναι η νέα μεγάλη μας προσφορά στην κοινωνία.