Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/08/2006

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος και ο Γ. Δούκας, μέλος της ΚΠΕ, υπεύθυνος του Εργατικού Τμήματος του ΣΥΝ, παρευρέθηκαν σήμερα σε συγκέντρωση των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Το πρώτο σχόλιο που θέλω να κάνω αναφέρεται στο γενικό ζήτημα της πώλησης της Εμπορικής στην Credit Agricole και το δεύτερο είναι για τη μεθόδευση.

Σχετικά με το πρώτο, θέλω να τονίσω ότι μια κυβέρνηση θα έπρεπε να κρίνεται από το πόσο αυξάνει την περιουσία των πολιτών, του λαού. Η δική μας κυβέρνηση έχει βγάλει στο ξεπούλημα μια επιχείρηση η οποία είναι στρατηγικής σημασίας και κερδοφόρα.

Η αντίθεσή μας δεν περιορίζεται, όπως στο ΠΑΣΟΚ, μόνο στο τίμημα, ούτε στο ποιος την πήρε, αλλά στο ότι δεν έχει δικαίωμα να ξεπουλάει τις επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες, επαναλαμβάνω, είναι κερδοφόρες και είναι στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας.

Σχετικά με το δεύτερο θέμα θα ήθελα να πω ότι η κυβέρνηση μπορούσε να προωθήσει το σχέδιο αυτό, μόνο με παρανομία. Κι αυτό που έγινε σήμερα, με το Ταμείο των Υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας είναι παρανομία.

Ζητάμε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα, γιατί, χωρίς απαρτία της Διοίκησης του Ταμείου, με την αντίθεση των εκπροσώπων των εργαζομένων -διότι είναι δικά τους χρήματα τα οποία διακυβεύονται- επιχειρείται να ληφθεί μια απόφαση για την πώληση των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας.

Θέλω να προειδοποιήσω τον καθένα ότι υπάρχει και ένα νομικό θέμα, δηλαδή ότι οι πωλήσεις πακέτων μετοχών, οι οποίες θα ζημιώσουν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, επιφέρουν το αδίκημα της "απιστίας".

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου