Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/08/2009

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, στις πληγεiσες από τις πυρκαγιές περιοχές της Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Λεβέντη, το Νομαρχιακό Σύμβουλο Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Γιάννη Τόλιο, και τον Γραμματέα του ΣΥΝ Δ. Αττικής, Νίκο Τσαντό, επισκέφθηκαν σήμερα τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Μετά το τέλος της περιοδείας στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, βλέπουμε τον φυσικό πλούτο της χώρας να βρίσκεται  στο έλεος της καταστροφής. Βλέπουμε σπίτια και ανθρώπινες ζωές να κινδυνεύουν και να εναποθέτουμε τις ελπίδες στον άνεμο και φυσικά στην αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών. Δυστυχώς, είμαστε για ακόμα μια φορά απροστάτευτοι από την φυσική καταστροφή και δεν έχουμε πάρει κανένα μάθημα από τα παθήματα των προηγούμενων ετών. Μετά από δύο χρόνια από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα και την Ηλεία, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές και οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και δικαίως. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Χρειάζονται πολύ σοβαρές τομές στη θεσμική θωράκιση ώστε να κοπεί η όρεξη των εμπρηστών και των οικοπεδοφάγων. Διότι βλέπουμε ότι συνεχίζουμε να μην έχουμε δασικούς χάρτες, να νομιμοποιούνται αυθαίρετα, να οικοδομούν πάνω στα καμένα. Γιʼ αυτό το λόγο πήραμε την πρωτοβουλία να στείλουμε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παπούλια και να ζητήσουμε  την έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπάρξουν οι απαραίτητες τομές και για την ενίσχυση της δασοπροστασίας, του φυσικού πλούτου της χώρας  αλλά και για την αποκατάσταση των πληγέντων και των περιοχών που έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν όλοι και να μη δούμε ξανά το ίδιο έργο.

Την κυβέρνηση να λέει ότι κάναμε ότι μπορούσαμε και θα ξαναγίνει πράσινο όπου ήταν πράσινο και την αξιωματική αντιπολίτευση να μη μιλάει για την ουσία και τις ουσιαστικές τομές αλλά για επιμέρους ζητήματα.

To Γραφείο Τύπου