Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/08/2009

ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ || Δήλωση του Πάνου Τριγάζη, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ύστερα από τις επισκέψεις του στην Αρτέμιδα και στην Μάκιστο, για τα 2 χρόνια από το ολοκαύτωμα της Ηλείας

«Δύο χρόνια μετά τον μαύρο Αύγουστο του 2007, η Ηλεία συνεχίζει να εκπέμπει SOS. Οι περισσότερες πληγές της πολυδιάστατης τραγωδίας –ανθρώπινης, οικολογικής και οικονομικής- εξακολουθούν να είναι ανοιχτές. Τα δύο πιο μαρτυρικά χωριά από την επιδρομή της πύρινης λαίλαπας –η Αρτέμιδα και η Μάκιστος- τελούν τα μνημόσυνα των δεκάδων ανθρώπων τους που χάθηκαν με αισθήματα πίκρας, οργής και αβεβαιότητας για το μέλλον τους.

Μετέωρες παραμένουν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Τα σπίτια ξανακτίζονται, αν και πολλοί μένουν ακόμα στα λυόμενα, αλλά λείπουν οι δουλειές και τα εισοδήματα. Λείπει ένα συνολικό σχέδιο ανασυγκρότησης με την αποφασιστική συμμετοχή των φορέων και των πολιτών του νομού.

Δύο χρόνια μετά, η πυρόπληκτη Ηλεία συμπάσχει έντονα με την Αττική, που υφίσταται μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή τις τελευταίες μέρες.

Δύο χρόνια μετά, διαπιστώνουμε ότι δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν διδάχτηκαν από το ολοκαύτωμα της Ηλείας.

Δύο χρόνια μετά, γίνεται πιο επιτακτική η απαίτηση «Οι άνθρωποι και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη».

To Γραφείο Τύπου