Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/08/2006

Συνάντηση του ΣΥΝ με εκπρόσωπο της Γαλλικής Πρεσβείας

ʼμεση κατάπαυση του πυρός-αποχώρηση του Ισραήλ από το Λίβανο

Τις απόψεις του ΣΥΝ για το υπό συζήτηση σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον πόλεμο του Ισραήλ στο Λίβανο μετέφερε σήμερα στη Γαλλική Πρεσβεία αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, από το μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική του κόμματος Π. Τριγάζη και το μέλος της ΚΠΕ Σούλα Παναρέτου.

Στον β' γραμματέα της Πρεσβείας Φρεντερίκ Μπερεζιά η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επέδωσε και τη δήλωση των στελεχών του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που επισκέφθηκαν το Λίβανο στις 25-27 Ιουλίου 2006.

Εξερχόμενος από τη Γαλλική Πρεσβεία ο Π. Τριγάζης δήλωσε:

"Μεταφέραμε στον εκπρόσωπο της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Μπερεζιά τις απόψεις του ΣΥΝ για το σχέδιο ψηφίσματος που συζητείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ένα ψήφισμα που δεν θα προβλέπει την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση του Ισραήλ από το Λίβανο δεν θα είναι ψήφισμα ειρήνης. Θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στην ίδια την υπόσταση του ΟΗΕ. Η ελληνική κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψιν τις θέσεις της κυβέρνησης του Λιβάνου που είναι το θύμα της επίθεσης, οφείλει να κινηθεί ενεργά ώστε να διαμορφωθεί ένα ψήφισμα ριζικά διαφορετικό από το αρχικό σχέδιο. Αλλιώς πρέπει να πει "όχι".

Ο πόλεμος στο Λίβανο γίνεται καθημερινά όλο και πιο φονικός και καταστροφικός. Πρέπει να σταματήσει αμέσως."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου