Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/08/2009

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη σχετικά με τις σημερινές προτάσεις του ΣΕΒ για την ανεργία

Ο ΣΕΒ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Σχετικά με τις σημερινές προτάσεις του ΣΕΒ για την ανεργία ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ προκαλεί τους άνεργους, που τους επικαλείται για να πείσει για τις αντεργατικές προτάσεις του, όταν κάθε μήνα πετιούνται στον δρόμο με απολύσεις χιλιάδες εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Όταν είναι γνωστό ότι επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ πήραν του κόσμου τα λεφτά από το δημόσιο είτε ως εγγύηση δανείων τους είτε για προσλήψεις εργαζομένων με προσωρινή ή μερική απασχόληση είτε ως φοροαπαλλαγές και χαριστικές ρυθμίσεις του ΙΚΑ, και τα έκαναν επιχειρηματικά κέρδη για τους ίδιους και «αέρα κοπανιστό» για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Όταν στους χώρους εργασίας οι επιχειρήσεις παραβιάζουν βάναυσα τα στοιχειώδη δημοκρατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, και μαζί του οι Τραπεζίτες με ανοιγμένη την όρεξη από τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές σε όφελός τους απαιτούν πλέον την επιδότηση από το δημόσιο της μείωσης του ωραρίου των εργαζομένων με ταυτόχρονη μείωση των μισθών τους, την μείωση των εισφορών τους προς το ΙΚΑ και νέα φορολογικά κίνητρα.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει επιτέλους να παίζει τον ρόλο του «σερβιτόρου του ΣΕΒ».

Το ΠΑΣΟΚ φωνή έχει και φωνή δεν ακούμε για αυτά τα ζητήματα.

Η Αριστερά μαζί με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους  και άνεργους δεν θα επιτρέψουν στον ΣΕΒ, στους Τραπεζίτες και σε όσες πολιτικές δυνάμεις υπηρετούν τα συμφέροντά τους, να μετατρέψουν τη χώρα σε κοινωνικό νεκροταφείο και θα δώσουν μαζική και μαχητική απάντηση στην πανεργατική πανελλαδική κινητοποίηση στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη στις 5/9.

To Γραφείο Τύπου