Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/08/2009

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για τις πυρκαγιές στην Αττική

Η γραμματεία της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ κατά την Συνεδρίαση της 25/8/2009 εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Εκφράζουμε την βαθύτατη λύπη μας για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

Εκφράζουμε και την ολόψυχη αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό που για άλλη μια φορά δοκιμάστηκε  από την καταστροφική μανία της φωτιάς.

Ασφαλώς οι  Έλληνες σύντροφοι τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού της Αττικής, θα ερευνήσουν τις βαθύτερες αιτίες και τις πιθανές διαχρονικές αλλά και πρόσφατες πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες.

Ωστόσο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αυτή η μέγιστη οικολογική καταστροφή θα χρειαστεί πολλά χρόνια για την αποκατάσταση της .

Η εποχή μας, εποχή μεγάλων κλιματικών αλλαγών δεν αντέχει οικολογικές καταστροφές που εντείνουν τις αρνητικές εξελίξεις στο περιβάλλον.

Ευχόμενοι καλή δύναμη στον ελληνικό λαό τον διαβεβαιώνουμε ότι μπορεί να υπολογίζει στα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως διαχρονικό και ανιδιοτελή φίλο.

Η Γραμματεία της Ε.Ε. του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά.