Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/08/2006

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με το Ρώσο Πρεσβευτή

ΣΥΜΦΩΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

Με τον Ρώσο Πρέσβη Αλεξάντερ Βντόβιν, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από τον βουλευτή Θαν. Λεβέντη, τον Πάνο Τριγάζη, υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΝ και μέλος της ΠΓ του κόμματος, και την Σούλα Παναρέτου μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Η αντιπροσωπεία παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για το σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον τερματισμό του πολέμου στο Λίβανο.

Μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Θαν. Λεβέντης έκανε την εξής δήλωση:

"Επισκεφθήκαμε ως αντιπροσωπεία του ΣΥΝ τον Πρεσβευτή της Ρωσίας. Του εκθέσαμε τις θέσεις του κόμματός μας και τον ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο ΣΥΝ για τον τερματισμό της τραγωδίας που ζει ο Λίβανος. Σταθήκαμε ιδιαίτερα στο υπό συζήτηση ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο κατά τη γνώμη μας πρέπει να προβλέπει την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από το Λίβανο. Επίσης του επιδώσαμε τη δήλωση της αντιπροσωπείας του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η οποία επισκέφθηκε τη λιβανική πρωτεύουσα και έζησε από κοντά το δράμα των χιλιάδων τραυματιών, εκατοντάδων σκοτωμένων, και των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και αστέγων.Ζητήσαμε από τον κ. Πρέσβη να μεταφέρει προς την κυβέρνηση της Ρωσίας το αίτημα που μας διαβιβάστηκε από όλες τις πολιτικές παρατάξεις του Λιβάνου, για άμεση κατάπαυση του πυρός, για αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από το Λίβανο, για άμεση παροχή βοήθειας προς όλα τα θύματα του πολέμου αλλά και όλους τους κατοίκους που υποφέρουν, και βέβαια να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση μέσα από διαβουλεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τις εγγυήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας."

Ο Ρώσος Πρέσβης από την πλευρά του, μας τόνισε ότι και η Ρωσία προβάλλει το αίτημα της άμεσης κατάπαυσης των εχθροπραξιών, της αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων, και ότι η κυβέρνησή του κάνει προσπάθειες στο Συμβούλιο Ασφαλείας να βγει μια απόφαση αποδεκτή από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί, να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμη."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου