Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/08/2006

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στο έλεγχο του 70% της Εμπορικής από την Credit Agricole, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι θλιβερές κυβερνητικές θριαμβολογίες για τον έλεγχο του 70% της Εμπορικής Τράπεζας από την Credit Agricole θα πληρωθούν πανάκριβα από τον τόπο και τον ελληνικό λαό.

Μετά την πλήρη παράδοση της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας μας, της Εθνικής, μέσω της εξαγοράς της τουρκικής Finansbank, στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, κυρίως αμερικανοβρετανικής προέλευσης, η πώληση της Εμπορικής στον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο μεταβάλει τραγικά τον χρηματοπιστωτικό χάρτη της χώρας, του οποίου η εικόνα θα υποστεί και νέες, ίσως ακόμα πιο επώδυνες, αλλαγές.

Οι νέες αυτές εξελίξεις θα καταστήσουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας ακόμα πιο επιθετικό, πιο αντεργατικό, πιο ληστρικό και ανεξέλεγκτο. Οι τράπεζες τείνουν να καταστούν, πέρα από κυβερνήσεις, το πραγματικό κέντρο όχι μόνο των οικονομικών αλλά και των πολιτικών και εθνικών αποφάσεων.

Η προεδρική αποπομπή του κ. Γ. Παπαντωνίου μετά από εκείνη του κ. Γ. Φλωρίδη, δείχνουν το πλήρες αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επιχειρεί να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη: Από τη μια την νεοφιλελεύθερη προσήλωση και επομένως συναίνεση με την κυβερνητική πολιτική και από την άλλη την εικόνα μιας επίπλαστης αντιπολιτευτικής παρουσίας.

Σήμερα όσο ποτέ, είναι αναγκαίο ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο κατά των ιδιωτικοποιήσεων πριν η χώρα μας μεταβληθεί σε μπανανία της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου