Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/08/2006

Ο πόλεμος και η τρομοκρατία αλληλοτροφοδοτούνται

Σχετικά με την ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιάρντ ότι αποκάλυψε σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων σε βρετανικά αεροπλάνα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

Αναστάτωση στις διεθνείς αερομεταφορές και μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιάρντ ότι αποκάλυψε σχέδιο για τρομοκρατικές επιθέσεις σε αεροπλάνα της βρετανικής πολιτικής αεροπορίας. Παρά τα ερωτηματικά που συνοδεύουν την ανακοίνωση, που πρέπει να στοιχειοθετηθεί πειστικά, η υπόθεση αυτή-ένα χρόνο μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο-δείχνει την αποτυχία της πολιτικής κατά της τρομοκρατίας της κυβέρνησης Μπους, με την οποία συμπορεύεται ο κ. Μπλέρ και σχεδόν όλες οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Όπως εξ αρχής έχει προειδοποιήσει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, ο πόλεμος και η τρομοκρατία αλληλοτροφοδοτούνται. Η συνέχιση των λεγόμενων προληπτικών πολέμων, όπως ο άδικος και βάρβαρος πόλεμος του Ισραήλ στο Λίβανο που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την πλήρη κάλυψη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας, προοιωνίζεται ένα εφιαλτικό μέλλον για όλο τον κόσμο.

Η δική μας αντίθεση και απερίφραστη καταδίκη σε κάθε μορφή τρομοκρατίας είναι δεδομένη.

Θεωρούμε ότι απαιτείται εγρήγορση και ένταση του αγώνα για την ειρήνη με αιχμή την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση του Ισραήλ από το Λίβανο. Διότι μόνο αν υπάρξει ειρήνη με δικαιοσύνη, ιδιαίτερα στην πολύπαθη Μ. Ανατολή, θα αφαιρεθεί το έδαφος και η οποιαδήποτε νομιμοποιητική βάση για την πρόκληση τρομοκρατικών ενεργειών.

από τις ακραίες δυνάμεις του θρησκευτικού φονταμενταλισμού για τις τρομοκρατικές τους δραστηριότητες.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου