Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/08/2009

Συνέντευξη Δημ. Στρατούλη στο ραδιοσταθμό «στο κόκκινο 105,5», (Ανδρέα Παπαδόπουλο), για τις πολιτικές εξελίξεις στο ΣΥΝ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «στο κόκκινο 105,5», (Ανδρέα Παπαδόπουλο), για τις πολιτικές εξελίξεις στο ΣΥΝ τόνισε μεταξύ άλλων:

- Πως εκτιμάτε τις εξελίξεις στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ;

Πολλά από τα προβλήματα που επικαλείται ο πρόεδρος του ΣΥΝ είναι υπαρκτά. Χθες στην Πολιτική Γραμματεία υποστήριξα, ότι κατά τη γνώμη μου ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τα λύσουμε θα ήταν η συνέχιση και ολοκλήρωση των επαφών της ηγεσίας του ΣΥΝ με την Ανανεωτική Πτέρυγα, με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο, ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες πολιτικές συμφωνίες για την ενιαία κοινή μας πορεία και να ακολουθήσει ένα διαρκές συνέδριο με τους ήδη εκλεγμένους αντιπροσώπους, που στην ουσία θα ανοίξει πανηγυρικά τον εκλογικό μας αγώνα.

Υποστήριξα επίσης ότι έκτακτο συνέδριο θα μπορούσε και θα έπρεπε να γίνει μόνο εάν αμφισβητούνταν ο πρόεδρος και η πολιτική γραμμή του ΣΥΝ, κάτι όμως που κατά τη γνώμη μου δεν συμβαίνει σήμερα, γιατί ο πρόεδρος και η πολιτική γραμμή στηρίζονται σε μια ευρύτατη πλειοψηφία του 70%.

Προσωπικά φοβάμαι ότι ένα έκτακτο συνέδριο, για το οποίο απαιτείται νέα εκλογή αντιπροσώπων και που θα εκλέξει νέα ηγεσία, μπορεί να μας βυθίσει σε εσωστρέφεια και να ανοίξει νέα εσωτερικά μέτωπα στο κόμμα μας, τη στιγμή που θα έπρεπε να επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σύνθεση απόψεων και τη μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια με την ενεργή παρουσία μας στα προβλήματα και στους αγώνες των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων που οι κυρίαρχες δυνάμεις επιδιώκουν να τους φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης.

- Ποια θα είναι η στάση σας στην ΚΠΕ;

Η τελική μου στάση θα διαμορφωθεί στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, όπου θα ακούσω πολύ προσεκτικά και από τον πρόεδρο και από όλους τους συντρόφους μου όλα τα επιχειρήματά τους, και θα βοηθήσω ώστε να πάρουμε εκείνη τη συλλογική απόφαση που θα συμβάλει σε ένα ισχυρό ΣΥΝ μέσα σε έναν δημοκρατικά αναμορφωμένο ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου