Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/08/2006

Την παρέμβαση της Προέδρου της Ελληνικής Βουλής ζήτησε ο Φ.Κουβέλης για την απελευθέρωση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Βουλής

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Την παρέμβαση της Προέδρου της Ελληνική Βουλής κας Αννας Μπενάκη - Ψαρούδα για την απελευθέρωση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Βουλής που συνελήφθη από τον Ισραηλινό στρατό την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του στη Ραμάλα ζήτησε σήμερα με επιστολή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

"Με ανησυχία και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τη σύλληψη, από το στρατό του Ισραήλ, την περασμένη Κυριακή, 6-8-06, του Προέδρου της Παλαιστινιακής Βουλής κ. Aziz Dweik, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη Ραμάλα. Η σύλληψη αυτή έρχεται να προστεθεί στον αριθμό των τριάντα Παλαιστινίων Βουλευτών που ήδη κρατούνται, μεταξύ των οποίων πολλά μέλη της κυβέρνησης.

Η ενέργεια αυτή, όπως τόνισε με δήλωσή του ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Κόφι Αννάν "υπονομεύει περαιτέρω τους παλαιστινιακούς θεσμούς, που πρέπει να διατηρηθούν στην προοπτική της λύσης των δύο κρατών". Κατά συνέπεια, είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη.

Θεωρούμε ότι έχουμε χρέος ως Ελληνικό Κοινοβούλιο να εκφράσουμε προς την ισραηλινή κυβέρνηση την αντίθεσή μας στην πρωτοφανή αυτή ενέργεια και να ζητήσουμε την άμεση απελευθέρωση του Προέδρου και των άλλων Παλαιστινίων βουλευτών."

To Γραφείο Τύπου