Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/08/2009

Δηλώσεις του μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ Β.Αποστόλου στο τηλεοπτικό Κανάλι ΕΝΑ της Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στην ΚΠΕ για διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και πρώην βουλευτής Εύβοιας, μιλώντας στο τηλεοπτικό Κανάλι ΕΝΑ της Στερεάς Ελλάδας,  για την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στην ΚΠΕ για διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:

«Για τον ΣΥΝ, η προσφυγή στο Έκτακτο Συνέδριο αποτελεί πλέον μονόδρομο, όχι μόνον γιατί το αποφάσισε σύμφωνα με το καταστατικό στη συνεδρίασή της η ΚΠΕ (πλειοψήφισε η πρόταση του Προέδρου, απλώς ο ίδιος ήθελε ευρύτερη πλειοψηφία που θα αναζητηθεί στην επόμενη ΚΠΕ), αλλά και γιατί αποτελεί αίτημα πλέον της βάσης (είναι χαρακτηριστική η παρέμβαση των 30 Γραμματέων Ν.Ε. στην ΚΠΕ).

Όμως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση προέκυψε και μια μεγάλη αλλαγή για τον ΣΥΝ. Ανακόπηκε η ασφυκτική για το κόμμα λειτουργία των τάσεων, που από ρεύματα ιδεών έχουν μετατραπεί την τελευταία περίοδο σε μηχανισμούς, είτε διοίκησης και διαχείρισης του κόμματος, είτε αμφισβήτησης της πορείας του.

Η ανασυγκρότηση του ΣΥΝ και η ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η επίλυση των προβλημάτων στα οποία όλοι συμφωνούν, αποτελούν πλέον αιτήματα της βάσης, που μόνο το Έκτακτο Συνέδριο μπορεί να αντιμετωπίσει.

To Γραφείο Τύπου