Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/08/2009

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ Άλφα 98,9 (Μπ. Παπαπαναγιώτου) για τις εξελίξεις στο ΣΥΝ δήλωσε μεταξύ άλλων:

Αυτό που προέχει είναι η συσπείρωση του ΣΥΝ με σύνθεση των απόψεων. Για την  επίλυση του λεγόμενου «ηγετικού προβλήματος», ο Αλ. Αλαβάνος πρέπει να σεβαστεί και να στηρίξει τις ίδιες τις δικές του επιλογές. Να μην αποδομεί  το κόμμα του και τον διάδοχό του. Ο ίδιος έκανε πριν ενάμιση χρόνο επιλογές που τον ανέβασαν ψηλά στα μάτια της κοινής γνώμης.  Είπε: «κατεβαίνω στο Ηράκλειο και ρισκάρω».  Πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 3% στο 5% και το πιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό.  Είπε: «ανοίγω το δρόμο στη νέα γενιά και δρομολογώ την αποχώρησή μου». Το τελευταίο διάστημα δεν είναι ο Αλαβάνος που ξέραμε.  Χάρηκα τον Αλέκο όταν είπε ότι δεν μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργό μέχρι τα 6 μποφόρ.  Δεν μου άρεσε καθόλου ο Αλαβάνος που παρομοίωσε το κόμμα του με «καφέ» ή «φυτό εσωτερικού χώρου».

Βρισκόμαστε στην επικίνδυνη ζώνη και πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους το ένστικτο της συνοχής και της αυτοσυντήρησης. Έχουμε υποχρέωση να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση.  Ο μονόδρομος είναι: συσπείρωση με σύνθεση απόψεων στο ΣΥΝ, που είναι η βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και άμεση επίλυση του «ηγετικού προβλήματος».

Χρειαζόμαστε τέλος, μια καθαρή συζήτηση με τους συμμάχους μας στο ΣΥΡΙΖΑ, στο πνεύμα «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

To Γραφείο Τύπου