Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/08/2009

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με στις τοποθετήσεις του κ. Γ. Παπαθανασίου στην πρωινή του συνέντευξη σήμερα στη ΝΕΤ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του κ. Γ. Παπαθανασίου στην πρωινή του συνέντευξη σήμερα στη ΝΕΤ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη απλώς από μια, αδιέξοδη και χωρίς προοπτική,  παράταση των προθεσμιών του νεοαποικιακού καθεστώτος επιτήρησης, που έχει επιβάλλει στη χώρα μας η Ε.Ε., κάτι με το οποίο εξαντλεί την παρέμβασή της και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά, υπογραμμίζει ότι η χώρα μας πρέπει να αμφισβητήσει το απαράδεκτο και «προκρούστειο» Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε., στη βάση του οποίου επιβάλλεται η θηλιά της επιτήρησης, ως αφετηρία μιας διαφορετικής κοινωνικής πορείας της Ευρώπης και μιας προοδευτικής εναλλακτικής λύσης στη χώρα μας.

Το θέμα για τη χώρα μας δεν είναι τόσο το ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά το κατά πόσο αυτό το έλλειμμα αξιοποιείται πραγματικά για αναπτυξιακούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς στόχους και όχι για συνεχίζονται οι χαριστικές παροχές δεκάδων δις ευρώ στις Τράπεζες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όπως, μέγα πρόβλημα και σκάνδαλο είναι ότι για να καλύψει η χώρα μας το δημόσιο χρέος  απευθύνεται στις Τράπεζες έναντι ληστρικών επιτοκίων, ενώ οι τελευταίες, με εγγύηση τα ομόλογα του δημοσίου δανείζονται πάμφθηνα με 1% από την ΕΚΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει ως άκρως επίκαιρο το εύλογο και δίκαιο αίτημά του για απευθείας δανειοδότηση  του ελληνικού δημοσίου από την ΕΚΤ με το επιτόκιο της παρέμβασής της (1%).

Αντί η κυβέρνηση, αλλά και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να στήνουν μια άγρια, ανούσια και βλαπτική για τον τόπο διαμάχη για τη νομή της εξουσίας, οφείλουν να πάρουν θέση στα αιτήματα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

To Γραφείο Τύπου