Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/08/2009

Αποσπάσματα συνέντευξης του βουλευτή και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στο ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

Για το θέμα της ηγεσίας στο ΣΥΝ

«Είναι ένα θέμα αυτό και μπορεί να υπάρξουν διαφορετικές εισηγήσεις. Είναι ένα θέμα που αφορά το ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο το ΣΥΝ».

«Ένα συνέδριο του ΣΥΝ που θα αποφασίσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος του ΣΥΝ εμείς τον θεωρούμε και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δε λέει τίποτα απολύτως, τίποτα στις άλλες πλευρές και τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν αμφισβητείται η ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΥΝ ή η προεδρία του… Ίσα – ίσα θα έλεγα τώρα ότι και η μειοψηφία που δεν ψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα δε θέτει θέμα αμφισβήτησής του και λέει μάλιστα ότι δε θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος σε ενδεχόμενο συνέδριο».

«Δεν υφίσταται θέμα για τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του ΣΥΝ».

Για το θέμα της ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ

«Το θέμα που έχουμε είναι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα είναι επικεφαλής και της εκλογικής μάχης και της ΚΟ που θα προκύψει. Ποιος θα είναι δηλαδή επικεφαλής στο συμμαχικό σχήμα».

«Ανεξάρτητα από το πρόσωπο που ηγείται στο ΣΥΝ και για να μην προσωποποιούμε  τις αντιπαραθέσεις, αυτός που είναι πρόεδρος στο ΣΥΝ κατά τεκμήριο πρέπει να είναι και πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό δεν επιβάλλεται απλά και μόνο καταστατικά. Σε αυτό πρέπει να πείσουμε και τους συμμάχους μας να το αποδεχθούν. Οι ηγεσίες δεν επιβάλλονται. Θέλει διάλογο, θέλει συναίνεση, θέλει πειθώ… Χρειάζονται προσπάθειες και πρωτοβουλίες σοβαρές το επόμενο διάστημα για να επιλυθεί η εκκρεμότητα αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Η καλύτερη λύση θα προκύψει συναινετικά, ως λύση όλων των συνιστωσών και να είναι κοινά αποδεκτή και από τον Αλέκο Αλαβάνο και από Αλέξη Τσίπρα. Αυτό επιβάλλει το συμφέρον του κόμματος και το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ. Με διακριτούς ρόλους μπορούν να παίξουν και οι δύο πολύ σημαντικό ηγετικό ρόλο το επόμενο διάστημα και αυτό το χρειαζόμαστε πάρα πολύ για την επιτυχία της εκλογικής μάχης».

To Γραφείο Τύπου