Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/08/2009

Με τους κτηνοτρόφους στα Τέμπη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λιτσα Αμμανατιδου-Πασχαλιδου

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου οι κτηνοτρόφοι μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης (ΠΕΚ) συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα Τέμπη, όπως είχαν εξαγγείλει εδώ και μέρες, όπου έκαναν και συμβολικούς αποκλεισμούς των διοδίων. Οι λόγοι που ενεργοποίησαν και πάλι τους κτηνοτρόφους είναι η πλήρης απαξίωση του κλάδου από την πλευρά της κυβέρνησης, το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η υπερχρέωσή τους στις τράπεζες και γενικά η βιωσιμότητά τους.

Τους κτηνοτρόφους στα Τέμπη επισκέφθηκε η υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό τομέα, βουλευτής Βʼ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Η βουλευτής που έκανε δηλώσεις τόνισε:

«τα προβλήματα είναι γνωστά στο ΥΠΑΑΤ, αλλά κανένα μέτρο ανακούφισης και κανένας  μακροχρόνιος σχεδιασμός για την εγχώρια κτηνοτροφία δεν έγινε ποτέ από καμία κυβέρνηση και έχουμε εδώ και πολύ καιρό τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση. Πρέπει να καταλάβουμε τις δυσκολίες που περνά ο παραγωγικός αυτός κλάδος και αιτία είναι η κυβερνητική αδιαφορία και ανοχή στη λειτουργία των καρτέλ, στην αύξηση των ζωοτροφών και του πετρελαίου, ενώ οι τιμές των παραγόμενων προϊόντων είναι εξευτελιστικές για τους κτηνοτρόφους και υψηλές για τους καταναλωτές. Αν υπάρξει στήριξη στον πρωτογενή τομέα, τότε αυτό θα βοηθήσει και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αυτό βέβαια απαιτεί πολιτική βούληση που δυστυχώς όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει.»

To Γραφείο Τύπου